250 miljoner detaljer tillverkade - hittills

I trettio år har vi tillverkat detaljer åt kunder från när och fjärran och kundförtroendena har blivit många.
Här nedan visar vi några exempel på detaljer vi har tillverkat.

Kund: North Grade

Coolt grepp för kylslagna släpvagnar

4P släpvagnar är en norrländsk tillverkare av högkvalitativa släpvagnar som funnits i över 40 år. Genom att testa produkterna på världens största naturliga testbana så garanterar man maximal styrka, smidighet, uthållighet och hållbarhet. Deras ambition är att bygga Sveriges starkaste och uthålliga släpar och gjorda att möta Norrlands tuffa krav.

Riktigt kyliga vinterdagar kan släparnas lämlås blir ruskigt kalla och därför ville man utveckla ett snyggt, behagligt och fungerande skydd till lämlåsen.

Det togs fram en 3D-modell av lämskyddet och sedan byggdes ett formsprutningsverktyg för en effektiv tillverkning. Sedan valdes ett slitstarkt material som också skulle klara extrem värme och kyla och inte minst 4P släpvagnars högt ställda förväntningar.

Kund: Youzee Clip-In

YouZee’s smarta idé fick se dagens ljus

YouZee är ett lokalt företag som tillverkar clip-in glasögon till goggles för de som har en aktiv livsstil och bär glasögon och inte vill eller kan använda linser. Helt enkelt, den perfekta lösningen för alla som behöver glasögon när man åker skidor och snowboard, kör skoter, enduro, motocross, cyklar downhill eller spelar paintball.

Glasögon som ska kunna klara förhållanden som kyla och värme samt extrem rörelse ställer höga krav på produkten. Därför kom Youzee till oss med en önskan att utveckla, konstruera och tillverka en smart båge som klarar av att sitta bra oavsett vilken aktivitet man gör och inte påverkas av höga eller låga temperaturer. Sedan monteras kundanpassade glas i dem.

Vi hjälpte dem med produktutveckling, konstruktion, framtagning av verktyg och tillverkning.

Hur ser dina behov ut?

Låt oss fundera tillsammans. Hör av dig genom att skicka in ditt diskussionsunderlag eller din idé till oss (teknik@plastteknik.se) så får du en snabb återkoppling. Tillsammans kommer vi att arbeta fram en kostnadseffektiv produktionslösning för din detalj.

Du kan även fylla i formuläret här till vänster som en hjälp för oss att snabbare ge dig en offert på ett eventuellt uppdrag.

Skicka förfrågan